Quarentaine: RAJ Radioactieve jodium behandeling

Ik was intens moe van het tekort aan schildklierhormonen en ik moest ook nog 14 dagen voor de behandeling starten met jodium beperkt dieet.

Vrijdag 30 juni 2017 kreeg ik de radioactieve jodium slok.  Normaal krijg je een capsule met het radioactief jodium, maar gezien ik slecht kan slikken heb ik om een drankje gekregen. Vanaf de slok zat ik in ziekenhuis op een speciale afgesloten kamer in quarantaine. 3 nachten en 4 dagen afgesloten van de buitenwereld. Bezoek boven de 18 jaar mocht een uur blijven op 2 meter afstand. En verzorging sprak ik door een raampje in de deur.

Ik wou er een feestje van maken in plaats van zielig zijn. Dus ik hing de slingers op en nam veel gekregen kaartjes mee voor op het prikbord.

Van mijn collega’s kreeg ik een verassingspakket, elke dag een cadeautje.

De afzondering was pittig. Natuurlijk was ik moe en miste ik mijn liefste Wouter en onze fantastische dochter Teyla. Het was soms hartverscheurend. Maar hup… positief bekijken dacht ik, wat kan ik wel….?? Ik had mijn schilderen meegenomen en heerlijke kunstwerkjes kunnen maken.

Mijn ouders haalden me naar 4 dagen op uit ziekenhuis en daarna moest ik thuis 10 dagen lang leven met leefregels.

Onze dochter van 1 jaar ging logeren bij haar oom en tante (2 kids) om de hoek.

Mijn partner sliep apart en we hielden 2 meter afstand. Mijn moeder logeerde bij ons, maar gezien ze 60 jaar was waren er voor haar beperkte regels. Het was erg fijn voor de hulp en afleiding.

Een week na de slok kreeg ik een controle scan. En ja het jodium was goed opgenomen door de betreffende cellen en deden zijn werk. Ook kreeg ik een extra radioactievemeting ivm het contact met onze dochter. En het advies luide: liefst nog 7 dagen geen intensief contact. Gezien dit lastig is om uit te leggen en je geen onnodig risico wilt lopen…. hebben we gekozen voor nog 1 week logeren bij Tante.

10 dag thuis:

Vanaf morgen is ons gezin weer heerlijk samen en gaat het dagelijkse leven weer beginnen. Ook daar weer ontzettend zin in. Ontelbaar knuffels en kusjes geven, want die zijn bij mij nooit op!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s