Injectie litteken

Er waren twee operaties nodig om mijn schildklier en de tumor te verwijderen. De chirurg heeft een mooi klein litteken gemaakt in de plooi van mijn hals. Op 1 puntje loste de hechting niet goed op en dit heeft de chirurg er tijdens een controle uitgehaald.

Mijn litteken is nu een jaar verder en geneest mooi. Alleen op de plek waar de hechting bleef zitten zit nu een bultje, af en toe is het vurig rood en de huid trekt.

Ik ben iemand die littekens niet erg vind, want dat hoort bij het leven. Maar mijn omgeving begon er steeds vaker over. Kinderen vroegen vaak wat heb jij daar. Prachtig die eerlijkheid.

Het litteken boeide me niet. De confrontatie met mijn ziekte wel.

Op advies van omgeving toch naar ziekenhuis gegaan en gevraagd wat we er mee kunnen. Gezien het een jaar geleden was kreeg ik een verwijzing naar de hirurg en die verwees me naar de plastische chirurg.

Bij de plastische chirurg kreeg ik meteen een injectie in het litteken en nu moet het bultje binnen 8 weken afzwakken. Inmiddels drie weken verder en ik zie verbetering komen. Toppie en mijn omgeving valt het ook op.

Nooit gedacht dat dit zo simpel op te lossen is en wat fijn dat mijn omgeving me aanspoorde om er wat mee te doen.

Foto: 3 weken na de injectie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s